“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] z curry hinduskie z ciecierzycą lub fasolą i ziemniakami/ryż jaśminowy z curry tajskim z fasolką, brokułami, tofu i mlekiem kokosowym. W trakcie treningu bcaa Po treningu białko Na kolacje 2 sadzone jaja + 30-40g twarogu wędzonego z czosnkiem i kromka razowego pieczywa. Staram się utrzymać proporcje 2g białka na kg masy ciała, 1g tłuszczy na [...]
/SFD/2016/12/27/17c2f93688fd49ea96f02718f4ba3f91.jpg Nogi: Prostowanie ud na maszynie siedząc 25/20/15 Hack przysiady 12/12/12/12/12 Wypychanie na suwnicy nogi neutralnie 20/20/20/20 Uginanie podudzi leżąc na maszynie lub uginanie hantla leżąc 15/12/10/max Prostowanie tułowia na rzymskiej –plecy max wyprostowane Max/max/max Wykroki z hantlami [...]
Zacznij od obliczenia zapotrzebowania wg tego http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html potem daj białko o 15-20% 30-35% tłuszczy i reszte węgli ok 50%
Dieta...ujdzie. Białko bym obniżyła 200g wystarczy, tłuszcze zdecydowanie podbiła do minimum 1g na kg mc. Ważymy przed obróbką termiczną, sporo nabiału, brak warościowych węgli, takie ilości płątkó owsianych mogą już mocno podrażniać w późniejszym czasie jelita. Masła orzechowe - od czasu do czxasu najlepszym źródłem tłuszczy nie są, a Ty ten [...]
[...] W 1 posiłku nie ma białka, z węgli sam makaron i chleb urozmaić http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Mięso też tłuste - z czego czerpać białko http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 TO samo z [...]
[...] dołożyć kolejne 10-15% dziennego zapotrzebowania. Ile białka, węglowodanów i tłuszczu? Kolejny „masowy” stereotyp to dieta oparta na dużej ilości białka. Rzeczywiście białko jest bardzo potrzebnym makroskładnikiem w diecie gdyż jest to budulec naszej masy mięśniowej. Powinno być ono jak najbardziej wartościowe a takie znajdziemy przede [...]
Płeć : mężczyzna Wiek : 18 Waga : 75 Wzrost : 175 Cel treningowy : masa Staż treningowy na siłowni : 10 miesięcy z przerwami Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : siłownia full osprzęt Dieta : 3400kcal - jem co chce ale trzymam się makroskładników. Staram się korzystać z aplikacji fitatu. Białko 101-169g [...]
[...] wodę wraz z dodatkiem miodu oraz trochę wafli ryżowych, bo też mają ww proste, ale czy to nie wyjdzie za mocno poza zapotrzebowanie energetyczne? Moje dane: - 17 lat, - 58 kg, - 176 cm, Procentowy rozkład makroskładników w diecie: - białko 18,3%, - węglowodany 49,4%, - tłuszcze 32,3%, DIETA: /SFD/2016/12/28/eaedb43360e74083bbc8529539c19598.jpg
Z tego co wiem miałeś wejść na bilans zerowy? Ile on wynosi ? Białko możesz delikatnie podbić te 120-130g możesz wrzucić, by tego mięsa było cośna talerzu. Tłuszcze też bym podbiła 80-80g daj. Ryżbiały wymieniaj raczej na basmatii, parabolied, kasze, ziemniaki, kurę na tłuste mięśa [...]
To całkowicie dwa inne produkty, białko ma za zadanie uzupełnić niedobory tego składnika w organizmie więc sam musisz sobie zadać pytanie czy brakuje Ci białka w organizmie ile. Za dużo o Tobie to nie wiemy, czy coś trenujesz czy nie, dopiero zaczynasz itp, pomocna by nam była ankieta działu [...]
[...] 1. Testowany smak 1-10: Strawberry and Cream 2. Ocena smaku 1-10: 7. Lekko chemiczny, mało słodki, a nawet kwaskowaty jak truskawkowe białko. 3. Inne: Okropnie klei się do zębów, po ogrzaniu kruszeje. Bardzo intensywny zapach truskawki. 1. Testowany smak 1-10: Cookies and Cream 2. Ocena smaku 1-10: 6. [...]
[...] dietę osobom, które nie są w stanie pozyskać odpowiedniej ilości białka z pożywienia. Białko to jest całkiem wartościowe – zawiera koncentrat białka serwatkowego, kazeinę i białko pszeniczne. Komponenty te wzajemnie się uzupełniają tworząc w ten sposób produkt o wysokiej wartości biologicznej BV = 125. Preparat ten hamuje katabolizm, ponieważ [...]